Hoe ziet de perfecte sollicitant eruit, en hoe word je dat zelf?

2 minuten
702

Tijdens de eerste tien seconden dat iemand binnenkomt, weet je al of hij of zij bij je bedrijf past of niet. Dat is de ervaring van Herman Zondag, COO bij AFAS Software, waar 800 mensen solliciteerden in 2016. Hoe ziet de perfecte sollicitant eruit? En hoe word je dat zelf? Dat bespreekt hij tijdens Voorbereid de arbeidsmarkt op 29 september. Een tipje van de sluier.

Van wat voor sollicitanten word jij blij?

Dat is natuurlijk in eerste instantie persoonlijk. Zelf word ik altijd heel blij van mensen die zichtbaar hun best voor het bedrijf hebben gedaan. Iemand die er verzorgd uitziet krijgt van mij al direct pluspunten. Daarbij vind ik intrinsieke gedrevenheid om voor ons bedrijf te werken immens belangrijk. Je solliciteert met een reden, dus verwacht ik dat je ook enthousiast bent. Overigens verkies ik de fouten van enthousiasme boven de zelfingenomenheid van wijsheid.

Wees altijd open, zeg het gewoon als je een beetje gespannen bent

Wat is een echte no-go?

Als we nog even teruggrijpen naar verzorgdheid: een gekreukte broek of afgetrapte schoenen kunnen echt niet. Daarbij hoop ik altijd geen dertien-in-een-dozijnkandidaat voor me te hebben: ik houd van verrassingen. Bijvoorbeeld zoals toen mij tijdens een weekend weg bij het ontbijt niet ongeïnteresseerd naar mijn kamernummer werd gevraagd, maar de hotelmedewerker oprecht interesse toonde door te vragen: heeft u goed kunnen slapen in ons hotel? Zo kun je met verrassingen ook indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek en erna natuurlijk, als je eenmaal bent aangenomen. Wat verwacht een potentiële werkgever nu echt niet van jou? Waarmee blaas je hem of haar van zijn stoel?

Welke tip zou je sollicitanten nog willen meegeven?

Wees altijd open. Zeg het gewoon als je een beetje gespannen bent en fake niet op je cv. Overigens wordt zo’n curriculum vitae wat mij betreft flink overschat: het gaat wat mij betreft niet om wat iemand kan, maar om de drijfveren van een kandidaat, dus wat iemand wil! Natuurlijk moet een sollicitant zichzelf wel ontwikkeld hebben, maar als hij een enorme gedrevenheid laat zien en oprecht geïnteresseerd is in ons bedrijf, staat hij wat mij betreft al met 1-0 voor.

Meer weten over zakelijk Flirten en goed voorbereid je sollicitatie in gaan? Herman geeft zijn tips op 29 september 2017.

Bekijk ook de toolkit

speciaal voor HRM professionals

20+ tools, downloads, podcasts, checklists en whitepapers!

Lees ook eens deze:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken