HR-tools waar je nooit eerder aan dacht

2 minuten
387

Technologie wordt door HR-afdelingen vooral nog gebruikt om salarissen uit te betalen of om het personeelsbestand te managen. Talentmanagementsystemen en kandidaatwerfsoftware worden steeds meer ingezet en het aanbod groeit sterk. Maar er is veel meer automatisering mogelijk; voor elke activiteit van HR is wel een tool op de markt en vaak maken die tools het proces niet alleen sneller, maar ook beter.

Recruitmentsoftware

Organisaties voeren een war-on-talent, dus tools die het recruitmentproces proberen te optimaliseren of verbeteren, rijzen als paddenstoelen uit de grond. Bijvoorbeeld software die vroegtijdig in het proces al een match probeert te maken tussen kandidaat en bedrijf op bedrijfscultuur. Ook zijn er tools beschikbaar die de vacaturetekst optimaliseren door kunstmatige intelligentie toe te passen. Deze slimmigheid zorgt dat bias wordt geminimaliseerd. Andere tools gebruiken deze technologie om te bepalen waar organisaties de vacature het best kunnen wegzetten.

En moet een hele interessante kandidaat op de juiste manier worden benaderd, dan is er software die aan de hand van het social media gedrag van de kandidaat bepaalt hoe dat het beste kan gebeuren. Ook voor het voeren van gesprekken is er veel techhulp op de markt, bijvoorbeeld slimme videotools die aan de hand van gezichtsuitdrukkingen analyseren of een kandidaat geschikt is. Soms hoeft een recruiter dan niet eens aan de andere kant van de lijn te zitten, een slimme virtuele chatbot voert het gesprek.

Frequente feedback

Collaboration tools – samenwerkingssoftware – ontlast de medewerker. Deze tools laten teams optimaal samenwerken. Er is ook software die bepaalt met welke mensen zo’n team het beste kan worden samengesteld. Wil je weten of een medewerker blij is met zijn baan, dan zijn er tal van employee feedback tools die – frequent of eenmalig – bij de werknemer zijn enthousiasme peilen. Hiermee kan ook de betrokkenheid van een werknemer, of zelfs de hele afdeling, worden gemeten. Overigens kan die feedback niet alleen over de organisatie worden gegeven, ook kunnen medewerkers feedback geven aan elkaar. Zo kunnen functionerings- of beoordelingsgeprekken worden vervangen.

Niet alleen het niveau van betrokkenheid kan bepalen of een medewerker bij een organisatie blijft, ook zijn gedrag op social media verklapt of hij op zoek is naar een nieuwe baan. Er zijn slimme tools die je vertellen of je medewerker op zoek is. Wil je de werknemer behouden, vaak bevat de employee feedback tool functionaliteit om de betrokkenheid van de medewerker die wil vertrekken weer te vergroten.

Pas ook processen aan

Schaf je een van bovenstaande tools aan, pas dan ook de processen aan. Dat verzuimen organisaties vaak, zegt Josh Bersin, oprichter van Bersin by Deloitte. ‘Onderzoek laat zien dat het wereldwijde talentprobleem – leiderschap, ontwikkeling en betrokkenheid – niet echt wordt opgelost of op z’n minst is verbetert. Een van de verklaringen daarvoor is dat organisaties e-HRM implementeren zonder eerst processen efficiënter in te richten en knelpunten eruit te halen. Dat is geen vaststaand feit, maar dat heb ik wel in veel organisaties zien gebeuren.’

Bekijk ook de toolkit

speciaal voor HRM professionals

20+ tools, downloads, podcasts, checklists en whitepapers!

Lees ook eens deze:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken