Klantfocus als turbo van je kantoor

2 minuten
996

Vraag een accountantskantoor naar de reden waarom klanten voor hen kiezen of waar zij hun meerwaarde zien. Niet ondenkbaar dat je een van de volgende antwoorden krijgt (of allebei): ‘Wij leveren kwaliteit’ en ‘Wij stellen de klant centraal’.

Antwoord 1 is een no-brainer; natuurlijk lever je kwaliteit, dat is basishygiëne! Als je geen kwaliteit levert, niet werkt conform de wet- en regelgeving voor accountants, doe je het niet goed en verdien je geen bestaansrecht.

Antwoord 2 is een heel mooi antwoord, met maar één manco: het is sleets. Desalniettemin blijft het wel een boeiend antwoord. Want: de klant centraal stellen, hoe doe je dat eigenlijk? Wat heb je daarvoor nodig?” Het raakt aan de verwachtingen die er over en weer bestaan. Misschien ben je er zelf wel van overtuigd dat je je klant centraal stelt, maar beleeft jouw zo centraal gestelde klant dat zelf wel heel anders.

Eén ding is zeker: hoe de customer journey, de klantreis, binnen je kantoor verloopt, bepaalt in grote mate de perceptie van je klant – hoe hij ervaart dat jij hem centraal stelt.

Focus en mindset

Terug naar de vraag: hoe stel je de klant nu echt centraal? In deze whitepaper illustreren we dit met een verhaal van de Schipper Groep. Hun klantfocus werkt als turbo voor hun kantoor. Zij doen dus iets bijzonders met hun klanten en dat heeft effect. Effect op de manier waarop ze werken, maar ook op hun omzet.

Dit kantoor slaagde er als enig top 30-kantoor in om in de periode 2009 tot en met 2016 een omzetgroei van 52 procent te boeken. Dat komt ergens vandaan.

Een gesprek met Erik van den Dobbelsteen, vestigingsleider, commercieel manager en strateeg bij de Schipper Groep. Over focus op je klant, een verandering van mindset en de ondersteunende rol van IT daarbij.

Download de whitepaper

Klantfocus als turbo van je kantoor

Klantfocus als turbo van je kantoor
Lees ook eens deze:

Begin met typen en druk op enter om te zoeken